Hvorfor bloggere burde ha en nisje

I dag virker ikke blogging lenger så lukrativt. Det eksisterer tusenvis av bloggere som snakker om mote, reise eller matlaging, og mange prøver heller å finne suksess gjennom sosiale media plattformer som Instagram, Twitter og YouTube. Hvorfor skrive en blogg i 2021, når kort og fengslig underholdning stjeler oppmerksomheten til de fleste? Vel, i denne artikkelen skal jeg fortelle deg hvor viktig en nisje er for å bygge et publikum for bloggen din.

Dette vet du

Antageligvis har du lest en rekke artikkelen og innlegg om hva en fantastisk blogg burde inneholde. Nettsiden burde være fin å se på, teksten enkel og tydelig, og bildene i full HD-oppløsning. Du burde være hyggelig, snill og munter, men ikke altfor personlig. Du burde poste et blogginnlegg to ganger i uken, og på samme tidspunkt hver gang. I tillegg er det viktig å følge med på statistikken når det gjelder antall visninger, og når og hvor de kommer fra. Så hvorfor står visningstallet stille?

Hvorfor nisje?

På nettet kan hvem som helst finne hva som helst. Likevel er alle plattformene nevnt tidligere basert på cookies og algoritmer, og man blir anbefalt populære kontoer, og kontoer som ligner andre kontoer man følger eller har hatt en interaksjon med. Til og med Google gjør noe lignende, som gjør det vanskelig å konkurrere mot kjente og etablerte bloggere innenfor de samme kategoriene som deg. Hvem går liksom til side 5 på Google søkemotor, for så å tilfeldigvis snuble over bloggen din?

Det er her nisjer kommer inn. Om du har en blogg som anmelder og forteller om ulike klinikker, for eksempel www.nordichair.com, kan du bygge en liten og dedikert følgerbase som er interessert i hva du skriver om. Kanskje gror den ikke forbi 20.000 lesere, men hvis bloggen din er mer nisje, er det sannsynlig at de er mer engasjerte og aktive enn din gjennomsnittlige leser.

Hvilken nisje følger jeg?

Nå lurer du nok på hvilken og hva slags nisje du følger, fordi om du trodde det fantes mange mainstream og populære kategorier—finnes det enda flere, mindre nisjer. Noen nisjer stammer fra disse typiske kategoriene, som sminke, men går en mer konkret retning. Muligens fokuserer du bare på high-end sminke eller SFX looks. Andre nisjer kan være å samle på noe obskur som gamle leketøy, thrifting eller lage parykker. Uansett hva du velger, er det selvfølgelig viktig at du er interessert i det du blogger om.

Måter å uttrykke nisjen på

Å reflektere en nisje gjennom bloggen sin kan gjøres på mange ulike måter. Du kan benytte deg av en uvanlig fargekombinasjon, en interessant font og særegne bilder for å skille deg ut. Personligheten din vil også reflekteres gjennom bloggen.

fashionblog