Blogg om noe som engasjerer deg

Det tar mye tid å lage en god blogg, og du må oppdatere den jevnlig. Derfor er det så viktig å velge et tema du faktisk bryr deg om. Hvis du kjeder deg når du skriver bloggen, vil den før det første ikke bli bra, og for det andre vil du bli lei av bloggen etter kort tid. Du må satse på et tema som er omfattende nok til å lage mange innlegg, og spennende nok til at du vil fortsette å oppdatere bloggen.

Hva skal jeg blogge om?

Temaet for bloggen må altså være noe du er interessert i, men alle har noe de kan snakke om i timevis. Hvis du har en slik interesse, noe du kan snakke om i det uendelige, kan dette være det perfekte temaet for bloggen. Du kan blogge om dyr, om mote, om mat eller om kunst. Du kan til og med blogge om tapet, for eksempel under et samletema som interiør og design. Det er veldig populært med interiørblogger, så her kan du raskt få mange lesere, i hvert fall dersom du klarer å skille deg litt ut. Hvis du skal pusse opp hjemme, kan du blogge om det, og kanskje gi leserne gode tips til hvordan de skal velge farger eller tapet, og hvordan de skal få tapetet fint. Vis leserne hvordan de enkelt bytter tapet selv, og ta bilder underveis for å vise fram hvordan tapet kan endre et rom.

Ikke blogg for å tjene penger

Noen bloggere tjener store penger på bloggen sin, og dette gjør at mange ønsker å starte en blogg nettopp for å tjene penger. Men dette er feil innfallsvinkel. Du må ikke begynne å blogge fordi du vil tjene penger. Da kan det hende du velger bloggtema basert på hva som gir mest inntekt, i stedet for å skrive om noe som engasjerer deg. Temaet du velger må være basert på egne interesser, og leserne vil raskt gjennomskue deg dersom du bare blogger for å tjene penger. Skriv om det du vil, selv om du tenker at det er et smalt tema, eller et tema du ikke kan tjene penger på. Hvis bloggen din er god, vil du antakelig få mange lesere, uansett hva du skriver om. Og hvis du får mange lesere, vil det åpne seg muligheter for å tjene penger. Men det må komme i andre rekke. Det finnes langt enklere måter å tjene penger på enn å lage en blogg. Hvis du vil bli rik, er det derfor bedre og tryggere å velge en annen jobb. Men hvis du elsker å skrive, og brenner for temaet du skriver om, vil både du og leserne dine like bloggen din.

Skriv godt

Det sier seg selv at du bør satse på et godt språk, men også et personlig språk. God rettskriving er også viktig, så hvis du er usikker på hvordan et ord skrives, bør du ta deg tid til å sjekke, eller velge et annet ord. Bruk tid på å ordlegge deg riktig, ta deg tid til å korrekturlese innleggene dine og unngå for mange gjentakelser av ord og setninger. God leseflyt gjør blogginnleggene morsommere å lese, og gjør at bloggen framstår som mer gjennomtenkt og profesjonell.

fashionblog