Bloggere og personlig økonomi

Å leve av å blogge er ikke så enkelt, men de som lykkes kan faktisk tjene gode penger. Det er likevel ofte slik at bloggere møter på en del utfordringer, særlig hvis de tidligere har vært i fast arbeid og vant til å få utbetalt et bestemt beløp hver måned. Når man blogger, kan inntektsstrømmen være ganske annerledes, og man må ta høyde for at det kan gå opp og ned etter som bloggens popularitet svinger.

Noe mange glemmer av, er at det er viktig å ha gode forsikringer også når man har en mer ustabil inntekt enn før. Du må selvfølgelig ha forsikring på boligen og bilen din, men glem heller ikke at innboet må sikres. På et nettsted som Innboforsikring24.no kan du finne ut hvilken innboforsikring som passer best for akkurat deg. Glem heller ikke at det kan være lurt å ha en livsforsikring, særlig hvis du har mindreårige barn.

Blogging og økonomi

Det finnes mange måter å tjene penger på som blogger, og kanskje ikke akkurat de som folk flest forbinder med blogging. Også i Norge tjener de største bloggerne millioner på sin virksomhet. Den aller vanligste måten å tjene penger på er faktisk å arrangere eller delta på nettbaserte eller fysiske arrangementer ved å holde kurs, seminarer og taler.

De fleste som tjener penger på blogging gjør det ved å bruke bloggen som et springbrett til å dele kunnskap med andre mot betaling. I USA tjener enkelte bloggere så mye som flere titalls millioner bare på å arrangere kurs. Ofte handler disse om forretninger og hvordan man tjener penger, men mange andre tema kan være aktuelle.

En annen måte å tjene penger på er å utgi bøker og e-bøker. Mange av dagens mest suksessrike forfattere av f.eks. selvhjelpbøker startet som bloggere. Noen har blitt utgitt av store forlag, mens andre har publisert bøkene selv og solgt dem på nettet.

En mer kjent måte å gjøre det på er å anbefale ulike produkter eller ha lenker til andre nettsteder på bloggen. Dette er ofte kontroversielt, fordi man her så åpenbart blander sammen bloggens innhold med privatøkonomien. Nøkkelen til å lykkes med dette uten å føle seg fake eller hyklersk er selvfølgelig å finne produkter og tjenester som man selv liker, og så tjene på å dele denne kjærligheten med andre.

Ikke glem den langsiktige tryggheten

Å ha en blogg er ikke som å ha en fast jobb i det offentlige, der du kanskje kan regne med å ha omtrent den samme inntekten de neste 30 årene. Tvert i mot, må du forvente at bloggen enten kan ta av eller svekke seg på kort tid. Dette er noe av det vanskeligste med å være blogger, nettopp å forvente det uventede. Husk også at du alltid bør ha de rette forsikringene på plass, for eksempel skadeforsikringer som innboforsikring, i tilfelle noe skulle gå galt i en svakere periode.

fashionblog