Hva tjener bloggere penger på?

I Norge finnes det hundretusenvis av blogger. Folk blogger om det aller meste. Det er likevel kun et fåtall som har dette som levebrød, og enda færre har blitt rike. Det gjenspeiler seg i antallet blogger som finnes og hvor mange som faktisk tjener på det.

En viktig ting for en blogger er å tørre å by på seg selv. Vi sier ikke at man skal dele alt fra privatlivet, men noen detaljer må med for å vekke lesernes interesse og nysgjerrighet. Vi mennesker er født nysgjerrige, og vi elsker små og store detaljer fra andres liv.

For å tjene penger på en blogg må man ha mange lesere, og det krever at bloggen har et godt design. Derfor anbefales det at man investerer i profesjonell hjelp om man ikke har kunnskapene selv. Det koster penger å starte en bedrift, men et forbrukslån hos centum.no vil kunne hjelpe deg mot målene dine.

Annonser

Veldig mye av inntektene til bloggere kommer fra annonser. De tjener da penger per besøkende. Hos de største bloggerne står annonsørene i kø, og de kan velge og vrake hva de ønsker å ha annonser om.

Produktomtale

Du har sikkert sett det mer enn en gang. Bloggere som tester produkter og utelukkende roser det aktuelle produktet opp i skyene. Dette er betalt produktomtale. Altså det samme som en reklame. Enkelte bloggere kan tjene opp mot 50.000 kroner på ÉN produktomtale, så her er det penger å hente.

Gratis goder

En annen ting vi ofte ser er at bloggere er på flotte ferier, fine hoteller, går i dyre klær, etc. Ofte er ikke dette noe de har investert i selv, men heller noe de har blitt spandert på av et firma, i bytte mot god omtale.

Andre inntekter utenom bloggen

Det hender også at bloggere får tilbud om jobber utenom bloggen. Det kan være å delta i et TV-program, delta på ulike arrangementer, være modell for et produkt, etc.

Som nevnt kreves det mange følgere for å klare å tjene de store summene. Dessverre er noen så sleipe at de kjøper seg “likes”. Dette gjør de via personer som sitter med kontroll over haugevis av kontoer på sosiale medier. På den måten oppretter de seg en stor “fanskare”. Om enn på en heller diskuterbar måte. Så selv om dette er fristende, anbefaler vi det absolutt ikke. Det er bedre å jobbe hardt for å oppnå en ærlig opptjent mengde.

Det tar tid å bygge opp en blogg, og ingen av de som tjener millioner startet med blogging for en måned siden. De har holdt på i mange år og jobbet hardt for å tiltrekke seg folks oppmerksomhet. Så selv om noen hevder at bloggere tjener mye penger og jobber lite, så er ikke det sant. Det krever innsats. Bare det å være kreativ nok til å finne på noe nytt å skrive om hver dag, krever sitt. Men det er altså ikke umulig å blogge seg rik.

fashionblog