Kombiner safari i Mosambik med andre aktiviteter

Mosambik ligger i øst i Afrika og grenser mot land som Sør-Afrika og Tanzania. I tillegg har landet en kystlinje mot det Indiske Hav, som er på ikke mindre enn 2500 km. Det blir noen mil med vakre, uberørte strender! Safari i Mosambik er lett å kombinere med opplevelser i begge nabolandene og dermed er man sikret opplevelser for livet.

Fargerik og spennende historie

Mosambik er et land som har vært herjet av krig, men de siste tyve årene har landet opplevd en oppblomstring og har en økonomi i god vekst. Dette spennende landet på østkysten av det store kontinentet kan by på en fargerik og fascinerende historie, vakre landskap og ikke minst fantastiske opplevelser knyttet til dyr. Safari i Mosambik kan by på både hvaler og delfiner og ikke minst store flokker med elefanter. Mangfold er definitivt et uttrykk som passer godt på opplevelsen som ligger foran deg.

Sunset with safari car silhouette at Serengeti.

Et fantastisk mangfold

I Mosambik står opplevelsene i kø. Landet har vært portugisisk koloni og kulturen er preget av denne arven samt minnene fra tiden med arabiske handelsmenn og britiske sjømenn. Nærheten til havet gir deg som turist muligheter til dykking og ikke minst kan du reise på hvalhai-safari. Synes du det blir for spennende, kan du reise til hvaløya Bazarato Archipelago eller titte etter delfiner. Når det kommer til Safari i Mosambik er landet først og fremst kjent for sine mange elefanter. En del av dem kan du møte i Maputo Elephant Reserves.

Kombiner Mosambik med nabolandet Sør-Afrika

Opplev Olifant River på safari i Mosambik. Dette er den største vannkilden i Krüger nasjonalpark, som strekker seg ut over begge landene. Olifant betyr elefant på afrikaans. Navnet har elven fått på grunn av de store flokkene med elefanter som trekker til elven. Besøker du denne nasjonalparken under din safari i Mosambik er det muligheter for både å oppleve elefanter og ikke minst resten av de fem store – nemlig løve, neshorn, bøffel og leopard. Er du eventyrlysten og vil ha mest mulig ut av turen, er Mosambik et godt valg!

Få med deg nabolandene Tanzania og Sør-Afrika

Safari i Mosambik lar seg fint kombinere med besøk i ett eller begge av de to nabolandene, Tanzania og Sør-Afrika. Sør-Afrika byr på internasjonalt kjente storbyer, vindistrikter samt muligheter for golf. Reiser du til Tanzania har du muligheten til å få med deg Afrikas høyeste punkt, den utdødde vulkanen Kilimanjaro, kontinentets største innsjø Victoriasjøen eller en tur til den eksotiske krydderøya Zanzibar. Avstandene er ikke så altfor store og dermed kan man fint planlegge å få med seg natur-, kultur- og dyreopplevelser i flere land samtidig.

Noen gode reiseråd

Safari i Mosambik er best i perioden fra april til oktober. Det er i denne perioden det er minst regn. Landet har et tropisk klima, så det er viktig å ikke glemme solkrem med høy faktor samt solhatt eller caps. Når man er ute på safari bør man også passe på å beskytte seg mot mygg, noe man gjør best med langbukser og langermede gensere i lette bomullsstoffer. Nordmenn får visum ved innreise, denne gjelder for tretti dager. Mosambik ligger en time foran norsk vintertid, men har samme tid som Norge når vi har sommertid, hvilket letter problematikken rundt jetlag.

Opplev elefanten i sitt rette miljø

Det er flott med dyreprogrammer på TV, men lite slår det å se en elefant eller en hel flokk i deres rette miljø. Safari i Mosambik vil fylle minneboken din til bristepunktet med eksotiske opplevelser. Reis sammen med noen du er glad i og skap felles minner som vil vare livet ut.