Tenk på dette før du starter en blogg

En blogg kan være første steg på vei mot egen virksomhet, men da er det viktig at den planlegges godt. Mange tar fatt på sin første blogg uten en forretningsplan og resultatet er gjerne at den feiler. For å hindre at du går i denne fellen har vi samlet noen viktige punkter du bør tenke på før du starter en blogg.

Finansiering og inntekter

Selv om en blogg kan være en svært lukrativ virksomhet kan det gjerne ta lang tid før de virkelige inntektene oppstår. Derfor er det viktig å tenke på alternativ finansiering dersom du ikke skulle opp ønsket målsetting med en gang. Forbrukslån kan være et fleksibelt alternativ for deg som bare trenger midlertidig finansiering. Det er gjerne mindre krevende å få innvilget enn finansiering gjennom banken og bedre egnet for en virksomhet uten mye historikk og regnskap. Ved å benytte Nettavisen.no/forbrukslån/ kan du raskt og enkelt sammenligne en rekke forbrukslån og finne det som tilbyr ønsket fleksibilitet.

Forretningsplan og milepæler

En kjent nybegynnerfeil er at man undervurderer mengden arbeid en blogg faktisk krever. En blogg har det fulle potensiale til bli en virksomhet, men da er det viktig at man planlegger som en. begynn derfor med å sette opp en forretningsplan der du lister opp potensielle inntektskilder, nisjer og tjenester som skal promoteres. Dersom du ønsker å skrive om økonomi kan milepæler være så enkelt som:

  • Starte med innlegg om personlig økonomi
  • Utvide med artikler om kredittkort
  • Deretter legge til artikler om finansiering
  • Lansere artikler om sparing og investering

Som listen over illusterer er dette nye områder bloggen kan sikte seg inn på, men samtidig holde seg innenfor nisjen personlig økonomi. Ved å allerede ha en liste over potensielle emner klar kan du enkelt utvide og forhindre skrivesperre underveis. Det vil også gjøre det langt enklere å opprettholde en publiseringsplan langsiktig.

Sett opp et budsjett

Sist, men ikke minst er det viktig at du som en oppstartsbedrift har kontroll på utgiftene dine. Vi anbefaler derfor at du setter opp et budsjett som holder styr på selv de minste utgifter. Eksempler på utgifter en blogg må påregne seg er blant annet:

  • Domene
  • E-post
  • Design
  • Serverleie

Denne listen er på ingen måte utømmelig, men gir et innblikk i hvordan kostnader som påløper. Inkluder disse i budsjetteringen din slik at du har kontroll på hva det koster å drive bloggen fremover. På denne måten vil du også kunne se hvordan forskjellige prosjekter påvirker kostnadene dine, men enda viktigere ha et klart overblikk på når bloggen klarer finansiere seg selv.