Refinansier oppstartskostnadene dine

Å starte en blogg på egen plattform kan resultere i store kostnader, særlig hvis du også har kjøpt kamerautstyr. Dersom du har pådratt deg gjeld ved oppstart har vi et godt tips til deg.

Bloggen blir fort dyrere enn planlagt

De fleste som vil satse på blogging velger ikke å bruke gratisplattformer som blogg.no. Det vanligste er å gå for en WordPress.org-løsning med eget webhotell og domene. Allerede her har du to årlige kostnader. I tillegg til dette trenger man gjerne hjelp til å lage en god logo og å skaffe et unikt design. Dersom man ikke er så teknisk anlagt hyrer man en grafisk designer til å ta seg av dette. I tillegg påløper utgifter for å sikre nettsiden mot Malware og virusangrep. Sitelock er en av de beste tilbyderne på dette området, men det er langt fra billig. På toppen av dette trenger du kanskje et speilreflekskamera for å ta gode bilder. Det er ikke uvanlig at oppstartsfasen koster litt, og har man ikke oppsparte midler er det lett å ty til forbrukslån. Er du en av dem som har falt for fristelsen?

Søk om refinansiering

Dersom du har opparbeidet deg kredittgjeld, har du nok lagt merke til at lånene har blitt dyrere enn antatt. Heldigvis finnes det en god løsning på dette problemet. Ved å søke om refinansiering kan du få samlet gjelden din i et rimeligere lån. Slik kan du unngå dyre rentegebyrer som løper på hver eneste måned. Bruk en lånekalkulator for å sammenligne de ulike tilbyderne, og sørg for å velge den med lavest rente. Husk at det alltid lønner seg å nedbetale gjelden så raskt du kan, selv om det kan virke deilig å utsette betalingen så lenge som mulig. Se over økonomien din og kom frem til en sum du vet er overkommelig for deg. Det er enkelt å søke om refinansiering på nettet, og jo tidligere du gjør det, desto bedre! Vær oppmerksom på at bankene kan ha ulik aldersgrense for hvem de vil gi lån til. Bortsett fra dette er det ikke så mange konkrete krav til hvem som kan få refinansiering. Dette varierer fra bank til bank og kommer også an på hvor mye gjeld du faktisk har.

Få orden på økonomien

Når du har fått på plass en refinansieringsløsning vil du se at du får mye bedre oversikt over økonomien din. Du får bare én regning med én forfallsdato, i motsetning til å forholde seg til mange långivere med lån som forfaller til ulik tid. En annen stor fordel er at du vet nøyaktig hvilket beløp som skal betales månedlig. Dette gjør det enklere å budsjettere kostnaden. Kanskje du klarer å betale ned litt ekstra også?

fashionblog