Menn som blogger

Menn som blogger er en økende trend. For menn, er likestillingen endelig på vei oppover i bloggverden, hvor de også har en stemme å uttrykke. Blogging har helt fra starten falt som en naturlig feminin ting å bruke hverdagen eller kveldene sine på, enten det er å skrive blogg eller å følge andre bloggere. Endelig har menn kastet seg på trenden, og med ofte lekne og lette tema, er manne-blogger gøyale å følge. Selv om topplisten fortsatt består av kvinner, er populariteten rundt menn som blogger i Norge i rask vekst. Enten de stiller spørsmål til kvinners tankegang, har en pappablogg eller tar opp tema som interesserer dem, er det absolutt underholdene.

gratisbloggkurs.no2

Popularitet rundt mannlige bloggere

Mannen bak bloggen Pappahjerte, er den første mannen som stråler på tiende plass over Norges største blogger. Peter Kihlman folder ut om sitt liv som tobarnsfar, tar opp vanlige hverdagsproblemer og deler sine gleder gjennom bloggen, og innrømmer at nesten nitti prosent av leserne er kvinner. Bloggen startet han opp for 3 år siden, og så langt har han rundt 15.000 lesere per dag. Med den voksende populariteten rundt menn som blogger, er det store håp for flere tøffe blogger de neste årene. Peter Kihlman har til og med fått med Pappahjerte på neste sesong av Bloggerne, og sammen med Jonas Fossum, John Arne Riise, Felix Baldauf, og Anders og Bjørnar Neteland, blir den neste sesongen fylt med mannlige deltakere for første gang. Av de 12 neste bloggerne man kan følge på tv-skjermen, er seks av dem mannlige bloggere. Likestilling innen bloggverden er på vei oppover, og stereotypen rundt at alle bloggere er tenåringsjenter er for lengst forbi.

Blogger for menn

Selv om de fleste leserne av blogger er kvinner, er det kanskje snart en trend for menn å bruke noe av fritiden sin på blogglesning. Bortsett fra politikk og humor, er menn også hyppige på å lese (og titte på) blogger fra lekne jenter med forførende innhold. Nederst på favorittema for menn ligger rosabloggere med tomme tema, shopping, interiør og livsstil. Med Norge som et pioneermarked for mannlige bloggere, kan enhver mann med skrivekløe kanskje dra opp tallene for mannlig interesse rundt blogglesning. I Sverige befinner den største mannlige bloggeren seg på fjerde plass over bloggtoppen for nabolandet. I Norge har vi allerede to menn på topp 30 listen, og stadig flere menn kryper oppover på rangstigen. Selv om de fleste leserne fortsatt er kvinner, er det en økning av menn som blogger om politikk, teknologi eller andre faktabaserte emner, noe som kanskje vekker interessen til de som har spesielle hobbyer.