Reiseblogger

Nordmenn er ivrige reisende, og siden var litt mer å rutte med enn folk flest her på jordkloden, er vi stadig å se på diverse langdistansefly. Norwegian har også gitt oss mange spennende land å besøke til en rimelig billig penge, derfor har reiseblogger blitt veldig utbredt her i landet. Norske reiseblogger er kanskje ikke like utfyllende som store, internasjonalt anerkjente sider, men det er alltid morsomt å lese om ulike land på vårt egne språk. Samtidig er det interessant å lese om opplevelsene til våre egne reisebloggere – like barn leker jo best, derfor kan man få mye nyttig informasjon fra norske reisende.

 

Toppen av Norge
En av de mest populære reisebloggene her i landet fokuserer faktisk på vårt eget land. Den tidligere journalisten Odd Roar Lange reiser rundt omkring i Norge (og utlandet fra tid til annen) og tar vakre, fargerike bilder man vil se på nytt og på nytt. Formålet er å vise nordmenn nye sider av vårt fantastiske land, samt stille spørsmål ved enkelte begivenheter. Odd Roar skriver veldig godt og går inn i dybden på mange ulike temaer.

businessman  on the beach

 

Sigøyneren
Ser du etter en skikkelig original blogg, er den mystiske Sigøyneren noe for deg. Hvordan kan man kjøpe gull og tjene penger? Hvilke eksotiske destinasjoner kan man dra til for en billig penge? Bo på gata, hvordan klarer man det? Filosofier, politikk, krass kritikk, her er det mye å lese seg opp på. Ingen vet hvem som står bak bloggen Sigøyneren, men innleggene er ofte litt provoserende – derfor får mange lyst til å skrive og starte debatter i kommentarfeltet. Bloggen føres også med et veldig uformelt, fra tid til annen ganske vulgært språk, noe som gir den en genuin følelse.

 

Marias Adventure
Maria er en norsk jente som stadig er på reisefot og som skriver på engelsk – det er alltid morsomt å lese seg opp på Marias seneste eventyr. Den unge jenta fra Trondheim har bodd og studert i mange ulike land, samt besøkt spennende steder som Vietnam, Tanzania, Cuba, India og mer. Hennes enkle språk vil neppe gi deg trøbbel – så får du en liten oppfriskning fra engelsktimene på skolen i samme slengen.